Bani

 

Bani är en CD som framställts med hjälp av avancerad ljudteknik. På CD:n finns ljudfrekvenser som påverkar hjärnans EEG-mönster. Effekten blir att de båda hjärnhalvorna synkroniseras och hjärnans aktivitetsnivå (EEG) sjunker. Musiken hjälper dig m.a.o att uppnå ett sk förändrat medvetandetillstånd som karakteriseras av ett rogivande lugn, en fysisk och mental avslappning. Bani är främst avsedd att användas som en meditation för personlig utveckling men du kan också använda det till vanlig avslappning. För att utnyttja CD:ns fulla kapacitet bör du lyssna till den minst en gång per dag. Därför krävs en relativt stor portion självdisciplin för att komma igång. Efter ett tag brukar det gå av sig självt. Med hjälp av Bani kommer du snabbt att kunna uppnå ett djupt meditativt, avslappnat tillstånd, som det kan ta år att nå med traditionella metoder. Med hjälp av Bani lär du dig att integrera allt djupare nivåer av medvetande och når därmed en allt djupare förståelse av dig själv. Du blir med tiden mer och mer avslappnad. Detta leder till att spänningar släpper och undermedvetet material frigörs. Du måste därför vara beredd på att efter ett tag kunna hantera ett visst mått av katarsis (emotionell rening). Ditt undermedvetna kommer m.a.o. att sakta rensas från spänningar, traumatiska upplevelser och obearbetade händelser. Denna emotionella rening är som regel inte så dramatisk som det kan låta utan förändringarna sker oftast över en längre tid. Kanske kommer du att under en viss tid vara mer deprimerad och ledsen än vanligt. Kämpa då inte emot utan acceptera och följ med i det som händer. Du får vara beredd på att kunna acceptera sidor av din personlighet som du för tillfället kanske inte är så god vän med. Sidor som väcker känslor som rädsla, skam, sorg, girighet, aggression, avundsjuka etc. Acceptera villkorslöst hur du mår och sträva efter att hitta behovet bakom emotionerna. Ta hand om DIG SJÄLV. Den kraft som sakta kommer att transformera din smärta är kärleken till dig själv, villkorslöst, glöm inte det.

Instruktioner

Använd en CD spelare med hörlurar. Hörlurarna ska ha en relativt bra basåtergivning (helst inga små öronmusslor). Om du vill lära dig meditera så bör sitta upprätt med rak rygg, helst utan stöd för ryggen. Du behöver inte sitta på golvet med korslagda ben. Se till att du sitter bekvämt. Om du främst är intresserad av avslappning så ligg ner.

Pröva gärna att öka basen om du kan. Vänd din uppmärksamhet inåt. Intala dig själv att det just nu inte finns någonting som du behöver göra någonting åt, allting är exakt som det ska vara, just nu. Iakttag vad som händer i ditt inre. Börja gärna med att känna in din kropp. Låt den vara precis så avslappnad eller spänd som den vill vara. Iakttag din andning. Observera dina tankar, notera dina känslor, värdera dom inte. Låt allting vara. Acceptera. Stanna i nuet. Låt inte tankarna leda dig på onödiga utflykter in i framtiden eller det förflutna. Notera om informationen är viktig och återför din uppmärksamhet till nuet. Du kan inte bestämma dig för att inte tänka, men du kan styra din uppmärksamhet. Till en början kan detta verka svårt men övning ger färdighet. Ge dig tid att sitta i din egen tystnad en stund efter att musiken slutat. Att skapa en rutin som innehåller en halvtimmes meditation varje dag kan vara svårt för en stressad nutidsmänniska men om du lyckas så kommer belöningen med tiden. CD´n består av två versioner av Bani som är lika långa (30 min). Det andra spåret är betydligt tystare. Båda spåren har samma effekt. Mellan dessa spår ligger ett tredje som är helt tyst och är fem minuter långt.

Du kan beställa Bani som CD genom att maila till mig.
Jag vill inte skriva mailadressen i klartext. Det finns för många ”robotar” på nätet som dammsuger alla hemsidor på mailadresser och så får man en kolossal mängd spam-mail, vilket inte är så kul.

Min mailadress är mitt förnamn följt av @ efter det kommer mitt efternamn med en punkt efter och sedan com.

Allt med små bokstäver.

CDn kostar 230:- inkl porto